RECOBIN CSOPORT – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság

RECOBIN CSOPORT

Néha a legegyszerűbb mozdulatok a legértékesebbek! Ahogyan egy labdaszerzés, egy átlövés, egy pontos passz, egy szélről leadott lövés,ugyanúgy telitalálat lehet egy laza mozdulat – a megfelelő helyre.

Például a szelektív hulladékgyűjtőkbe! Az általunk használt és rendelkezésre bocsátott, egyedi megjelenésű, újrahasznosított anyagból készült kukák több célt is szolgálnak. Nemcsak a kézilabdát, az Európa-bajnokságot és a környezettudatos szemléletmódot népszerűsítjük és hirdetjük, hanem játékra és jótékonykodásra is invitálunk egyben.

A színes, kézilabdakaput mintázó külsővel ellátott kukáink irodaházakban, forgalmas központokban és létesítményekben, valamint a sportcsarnokokban várják, hogy megtöltsd őket a műanyag kupakokkal (igen,kizárólag a műanyag kupakok gyűjtésére szolgálnak).

A Recobin csoport tagjaként működő GreenSitu Kft.-vel közös projektünk egyik legfőbb célja, hogy a 100 százalékban újrahasznosítható kupakokat másodnyersanyagként értékesítsük. Az így befolyt összeget pedig partnerünk, az UNICEF adományként osztja szét, támogatva így a hátrányos helyzetű gyermekek sportolását.
Az együttműködésünk során az utazások karbon lábnyomát kívánjuk ellensúlyozni és ellentételezni, egy élőhely-rekonstrukciós programmal. Célunk a természetes élőhelyek kiterjedésének növelése, ökológiai hálózatok kialakítása, a biodiverzitás megőrzése úgy, hogy közben egy településvillámárvíz-fenyegetettségét is csökkentsük.

Az együttműködés keretében a Pest megyei Kosd település enültettük el a fákat, az élőhely fejlesztés pedig néhány évtized alatt képeselnyelni a már korábban említett szén-dioxid kibocsátást. De nem csak akarbonlábnyom eltüntetését segíti elő ez az élőhely fejlesztés, a monotonagrártájba ékelődött fás sávok búvóhelyet nyújtanak sok fajnak,élőhely folyosóként funkcionálnak, a meredek domboldalakon erózióvédelem és ami kroklíma-szabályozás tekintetében is eredményeket érnek el.

Büszkék vagyunk, hogy egy (hasznos) nyomot hagyunk az(öko)rendszerben, s felhívjuk a figyelmet környezetünk védelmének fontosságára.
Jegyek