Ötletverseny – 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság


ÖTLETVERSENY

… hogy értékes nyomot hagyjunk magunk után!

… hogy éljünk az Európa-bajnokság adta lehetőséggel!

… hogy együtt csökkentsük az Európa-bajnokság karbonlábnyomát!

TI HOGYAN ZÖLDÍTENÉTEK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGOT?

Ötletversenyt hirdetünk a fenntarthatóság iránt érdeklődő diákok, egyetemisták, fiatal munkavállalók, innovátorok részére. Olyan innovatív projektjavaslatokat várunk tőletek, amelyek segíthetnek csökkenteni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság, valamint kísérőrendezvényeinek karbonlábnyomát.

Nem a levegőbe, inkább a levegőért beszélünk: a legjobb ötletet ugyanis a végén közösen meg is valósítjuk!

MIBEN GONDOLKODJATOK?
  • Olyan kezdeményezésekben vagy üzletimodell innovációkban, amelyek segítenek zöldíteni Magyarország történetének első férfi kézilabda Európa-bajnokságát és a köré épülő fesztivált.
  • Olyan megoldásokban, amelyek a fesztivál és az Európa-bajnokság alatt keletkező hulladékok csökkentésében vagy felhasználásában segítenek.
  • Olyan ötletekben, amelyek a catering eszközök logisztikai rendszerének hatékony és innovatív használatát segítik. Ezek lehetnek szolgáltatás- vagy termékinnovációk.
  • Olyan projektekben, amelyek csökkentik a fesztivál energiafogyasztását.
  • Környezettudatos szemléletformáló projektekben.
KIKRE SZÁMÍTUNK?

Olyan 2-5 fős, középiskolásokból, főiskolásokból, egyetemistákból, fiatal munkavállalókból és innovátorokból álló csapatok jelentkezését várjuk, akiknek olyan ötletük van, amely segíthet a torna zöldítésében, és ezt az ötletet szeretnék is megvalósítani.

Nem feltétel, hogy szakirányú intézmény tanulói vagy hallgatói legyenek a csapatok tagjai, a pályázat mindenki számára nyitott.

IDEATION WORKSHOP

Még nincs ötleted, vagy van, de nem forrott ki teljesen? Esetleg csapattársakat keresel?

Online ötletbörzét szervezünk március 10-én, 17 órától, egy szakmai workshop keretében. Az eseményen megtudhatjátok, melyek a legnagyobb kihívások egy sportesemény zöldítésekor és szervezésekor, inspirációkat kaphattok saját ötleteitek kiteljesítésére, illetve tippeket adunk arra, hogyan járulhattok hozzá a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság zöldebbé tételéhez.

JELENTKEZÉS

Ha már megvan az ötlet, összeállt a csapat, és tudjátok, mivel lehetne zöldebb a 2022-es férfi kézilabda Európa- bajnokság, akkor április 4-ig küldjétek be a jelentkezési lapot!

A jelentkezési lap letöltéséhez kattints a lenti gombra, majd a kitöltéstkövetően küldd el nekünk a zoldeb@ehb2022.hu email címre!

MENETREND

A feltöltött és benyújtott ötletek közül a szakmai zsűri kiválasztja a 15 legígéretesebb projektet. A kiválasztott 15 csapat számára – egy második workshop keretében – szakmai mentoringot és coachingot biztosítunk annak érdekében, hogy az ötleteket minél mélyebben és alaposabban ki tudjátok dolgozni.

A pályázat utolsó fázisában, a VERSENY keretében dől el, hogy a szakmai zsűri mely ötletet tartja a legjobbnak, így kiválasztja a nyertes csapatokat az alábbi szempontok szerint: innovativitás, klímahatás, megvalósíthatóság, valamint a csapat összetétele és motivációja.

DÍJAZÁS

A verseny első helyezett csapatának ötletét közösen valósítjuk meg 2021 májusától, ezen kívül különdíjakat adunk át.

Különdíjak:
  • automatikus felvétel a Klímainnovációs Közösség egyik „greentech” startup programjába, ingyenes üzletfejlesztési mentoring képzéssel.
  • napijegyek az Európa-bajnokság mérkőzéseire.
LEGYETEK RÉSZESEI, VALÓSÍTSUK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ HAZAI ZÖLD SPORTESEMÉNYT!
Jegyek